Moet ik Xenical kopen voor gewichtsverlies?

Posted on Category:Gewichtsverlies
Xenical

Xenical is een geneesmiddel voor de behandeling van zwaarlijvigheid. Het werkt in uw spijsverteringsstelsel om de opname van ongeveer een derde van het vet in het voedsel dat u eet te voorkomen.

Xenical bindt zich aan spijsverteringsenzymen (lipasen) en voorkomt dat ze een deel van het vet dat tijdens een maaltijd wordt geconsumeerd afbreken. Niet-verteerd vet kan niet worden opgenomen en wordt uit het lichaam verwijderd.

Xenical wordt voorgeschreven voor de behandeling van zwaarlijvigheid in combinatie met een caloriearm dieet.

Wat u moet weten voordat u Xenical koopt in België

Neem Xenical niet in als :

 • Als u allergisch bent voor Orlistat of een van de andere bestanddelen van Xenical, dient u dit geneesmiddel niet te gebruiken.
 • Als u aanhoudend malabsorptiesyndroom heeft (onvoldoende opname van voedingsstoffen tijdens de spijsvertering).
 • Als u cholestase heeft: (leverziekte)
 • als je borstvoeding geeft

Hoe Xenical toedienen

Neem Xenical altijd precies zoals voorgeschreven. Raadpleeg bij twijfel een arts of apotheker. De aanbevolen dosering van Xenical is één tablet van 120 mg bij elk van de drie hoofdmaaltijden van de dag. De dosis kan binnen een uur voor, tijdens of na de maaltijd worden ingenomen. Deze pillen moeten met water worden ingenomen.

Xenical moet worden gebruikt in combinatie met een evenwichtig, caloriearm dieet dat rijk is aan fruit en groenten, waarbij ongeveer 30% van de calorieën uit vet bestaat. Uw dagelijkse inname van vet, koolhydraten en eiwitten moet worden verdeeld over drie maaltijden. Neem daarom één capsule bij het ontbijt, één capsule bij de lunch en één capsule bij het avondeten. Voor optimale behandelingsresultaten moet u vetrijk voedsel zoals gebak, chocolade en snacks tussen de maaltijden vermijden.

Xenical

Xenical is alleen effectief in de aanwezigheid van voedsel dat vet bevat. Daarom hoeft u Xenical niet in te nemen als u een maaltijd overslaat of een vetvrije maaltijd eet.

Vertel het uw arts als u, om welke reden dan ook, uw geneesmiddel niet heeft ingenomen zoals voorgeschreven. Anders kan uw arts concluderen dat het geneesmiddel niet werkt of dat u het niet verdraagt, en kan hij uw behandeling zonder reden wijzigen.

Na 12 weken, als u niet ten minste 5% van uw oorspronkelijke gewicht hebt verloren, zal uw arts uw behandeling met Xenical stoppen.

Xenical is getest in langetermijnproeven tot vier jaar.

Als u een buitensporige hoeveelheid Xenical heeft ingenomen, is de situatie als volgt:

 • Als u meer capsules inneemt dan voorgeschreven of als iemand anders uw geneesmiddel per ongeluk inneemt, vertel dit dan aan uw arts, apotheek of ziekenhuis omdat medische hulp nodig kan zijn.
 • Als u vergeet Xenical in te nemen, neem het dan in zodra u het zich herinnert.
 • Als u vergeet uw geneesmiddel in te nemen, neem het dan in zodra u het zich herinnert, binnen een uur na uw laatste maaltijd, en hervat dan uw gebruikelijke doseringsschema bij uw volgende maaltijd. Neem geen dubbele dosis. Als u meerdere doses achter elkaar heeft gemist, vertel dit dan aan uw arts en volg zijn of haar instructies op.
 • Verander de voorgestelde dosering niet, tenzij uw arts u dat zegt.
 • Als u nog vragen heeft over dit geneesmiddel, neem dan contact op met uw arts of apotheker.

Mogelijke bijwerkingen

Xenical kan, net als andere geneesmiddelen, bijwerkingen veroorzaken, maar niet alle gebruikers zullen deze ervaren.

Vertel het uw arts of apotheker onmiddellijk als u zich niet goed voelt met Xenical.

De meeste bijwerkingen die kunnen optreden tijdens de behandeling met Xenical zijn te wijten aan de lokale invloed van het geneesmiddel op het spijsverteringsstelsel. Deze symptomen zijn vaak mild, treden op aan het begin van de behandeling en worden vooral uitgelokt door vetrijke maaltijden. Deze symptomen verdwijnen meestal als u de behandeling voortzet en het voorgeschreven voedsel eet.

Zeer typische bijwerkingen (meer dan 1 op de 10 gebruikers)

Hoofdpijn, maagpijn/ongemak, acute of verhoogde aandrang tot stoelgang, winderigheid tijdens de stoelgang, vette ontlasting, losse ontlasting en hypoglykemie zijn allemaal symptomen van diverticulaire ziekte (bij sommige patiënten met diabetes type 2).

Vaak voorkomende bijwerkingen (bij 1 tot 10 op de 100 gebruikers)

Rectale pijn/ongemak, losse ontlasting, incontinentie (stoelgang), opgeblazen gevoel (bij sommige mensen met type 2 diabetes), tand-/tandvleesproblemen, onregelmatige menstruatie en uitputting zijn allemaal symptomen van type 2 diabetes.

Daarnaast zijn de volgende bijwerkingen geregistreerd, hoewel de frequentie ervan op basis van de beschikbare gegevens niet kan worden beoordeeld:

Allergische reacties: De belangrijkste symptomen zijn jeuk, uitslag, netelroos (licht verheven, jeukende en lichter of roder dan de omringende huid), ernstige ademhalingsproblemen, misselijkheid, braken en een onwel gevoel. Huidblaren (met barstende blaasjes). Diverticulitis (geïnfecteerde darmzakken) die uit de rug (rectum) sijpelen Bij bloedonderzoek kunnen hoge niveaus van leverenzymen worden gezien. Infectieuze hepatitis (leverontsteking). De symptomen kunnen zijn: vergeling van de huid en het oogwit, jeuk, zwarte urine, maagklachten en pijn rond de lever (pijn rechts onder de borst), soms gepaard gaand met een verminderde eetlust. Stop met het kopen van Xenical in België en vertel uw arts als u deze bijwerkingen heeft. Galstenen. Chronische pancreatitis (ontsteking van de alvleesklier). Oxalaat nierziekte (vorming van calciumoxalaat wat kan leiden tot nierstenen). Gebruik Xenical met uiterste voorzichtigheid. Antistollingseffecten op de stolling.

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen bij gebruik

Bovendien kan gewichtsverlaging van invloed zijn op de dosering van medicijnen die u gebruikt voor andere aandoeningen (zoals een hoog cholesterolgehalte of diabetes). Vergeet niet uw arts te vertellen als u deze of andere geneesmiddelen gebruikt. Het kan nodig zijn de dosering van deze geneesmiddelen te veranderen als u gewicht verliest.

Om het meeste uit Xenical te halen, moet u het door uw arts voorgeschreven dieet volgen. Net als bij andere methoden om gewicht te verminderen, kan een overmatige inname van vet en calorieën gewichtsverlies verhinderen.

Dit geneesmiddel kan onschadelijke veranderingen in uw ontlasting veroorzaken. Omdat uw ontlasting vet bevat dat niet is afgebroken, kan ze steeds vetter worden. Dit gevaar wordt vergroot wanneer Xenical wordt gebruikt met vetrijk voedsel. Daarom moet de vetinname gelijkmatig worden verdeeld over de drie hoofdmaaltijden van de dag, aangezien maag-darmproblemen kunnen verergeren als Xenical wordt ingenomen met een vetrijke maaltijd.

Om te voorkomen dat de orale anticonceptiemiddelen waarschijnlijk minder effectief worden als gevolg van ernstige diarree, wordt voorgesteld een aanvullend anticonceptiemiddel in te nemen.

Orlistat kan het risico op nierstenen verhogen bij mensen met een chronische nierziekte. Vertel het uw arts als u nierproblemen heeft.

Kinderen

Kinderen mogen niet worden behandeld met Xenical.

Andere geneesmiddelen dan Xenical

Vertel uw arts of apotheker of u momenteel andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt, inclusief vrij verkrijgbare geneesmiddelen.

Dit is belangrijk omdat het gebruik van verschillende geneesmiddelen tegelijkertijd een van de geneesmiddelen meer of minder effectief kan maken.

Xenical kopen in België kan de effectiviteit van :

 • Behandelingen tegen bloedstolsels (zoals warfarine). Het kan zijn dat uw arts het stollingsvermogen van uw bloed moet controleren.
 • Cyclosporine. Het is niet raadzaam om tegelijkertijd cyclosporine in te nemen. Het is mogelijk dat uw arts uw cyclosporine bloedwaarden vaker dan normaal moet controleren.
 • Jodiumzouten en/of levothyroxine worden gebruikt om hypothyreoïdie te behandelen. Er kan een vermindering van de schildklierfunctie zijn en/of een verminderde controle van de verminderde schildklierfunctie.
 • Amiodarone. Raadpleeg uw arts voor advies over gelijktijdige toediening.

Sommige in vet oplosbare voedingsstoffen, waaronder bètacaroteen en vitamine E, worden minder goed opgenomen wanneer Xenical wordt gebruikt. Daarom moet u de instructies van uw arts opvolgen en een evenwichtige voeding eten die rijk is aan groenten en fruit. Het is mogelijk dat uw arts u een multivitaminesupplement aanbeveelt.

Orlistat kan een onbalans veroorzaken door de absorptie van de epilepsiemedicatie te verminderen. Dit kan leiden tot aanvallen. Raadpleeg een arts als u een verandering opmerkt in de frequentie of ernst van de aanvallen wanneer u Xenical samen met anti-epileptica gebruikt.

Mensen die acarbose gebruiken mogen in België geen Xenical kopen zonder recept (een anti-diabetisch geneesmiddel dat wordt gebruikt voor de behandeling van diabetes mellitus type 2).

Xenical met eten of drinken

Xenical kan tot een uur voor, tijdens of na de maaltijd worden ingenomen. De pil moet met water worden ingenomen.

Zwangerschap en borstvoeding
 • Het gebruik van Xenical tijdens de zwangerschap wordt afgeraden.
 • Tijdens de behandeling met Xenical mag u uw baby geen borstvoeding geven, omdat niet bekend is of Xenical overgaat in de moedermelk.
 • Kunnen rijden en machines gebruiken
 • Er zijn geen effecten bekend van Xenical op de rijvaardigheid of het vermogen om machines te gebruiken.
Opslag van Xenical
 • Buiten het bereik van kinderen en hun ogen houden.
 • Blisterverpakkingen
 • Gebruiken vóór de vervaldatum die op de doos staat aangegeven.
 • Bewaren bij 25oC of lager.
 • Bewaar het product in de buitenste verpakking. Zeer gevoelig voor licht. Gevoelig voor vochtigheid.
 • Glazen potten
 • Gebruik het product vóór de vervaldatum die op de glazen pot staat.
 • Bewaren bij of onder 30oC.
 • Sluit de verpakking goed af. Gevoelig voor vocht.
 • Niet in het riool of huishoudelijk afval gooien. Vraag de apotheker wat u met ongebruikte medicijnen moet doen. Deze maatregelen zijn bedoeld om het milieu te beschermen.
Inhoud van de doos en andere details

Het actieve ingrediënt heet orlistat. Elke orlistat-tablet bevat 120 mg.

Andere ingrediënten zijn microkristallijne cellulose (E460), natriumzetmeelglycolaat (type A), povidon (E1201), natriumlaurylsulfaat en talk. Gelatine, indigokarmijn (E132), titaniumdioxide (E171) en inkt vormen het omhulsel van de capsule.

Uiterlijk van het farmaceutische product en afmetingen van de verpakking

Xenical-capsules zijn turquoise van kleur en hebben de vermelding “XENICAL 120”. Ze zijn blisterverpakt in glazen potten met 21, 42 of 84 capsules.

Niet alle verpakkingen worden verkocht.

Write a Reply or Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *